goedkoopstejurist.nl

de site voor deskundige juridische hulp tegen een scherp tarief

Even voorstellen

Mijn naam is Frans Boonstra en ik ben ruim 30 jaren werkzaam als jurist. Ik heb als bedrijfsjurist achtereenvolgens gewerkt bij een branchevereniging voor woninginrichters, een vakbond, de politie, een ROC (Regionaal Opleidingen Centrum) en Sportvisserij Nederland, de belangenbehartiger voor sportvissers. In deze functies heb ik mij beziggehouden met veel verschillende rechtsgebieden. Mijn kennis en ervaring zijn daarom breder dan bij de gemiddelde bedrijfsjurist en advocaat die vaak meer gespecialiseerd zijn in één vakgebied. Hierdoor heb ik over zaken ook een beter overzicht.

Als bedrijfsjurist heb ik mij geregeld verbaasd over het kennisniveau van mijn collega juristen en … over de tarieven die worden gevraagd.

Ook het taalgebruik laat nogal eens te wensen over in die zin dat advocaten of juristen vaak taal gebruiken die de klant niet goed begrijpt. En vraag je vervolgens om uitleg, dan krijg je voor die uitleg ook weer een rekening.

Particulieren en bedrijven

Ik vind dat dit beter kan; meer kwaliteit, voor minder geld in duidelijke taal. Daarnaast vind ik het belangrijk dat juridisch advies en juridische hulp ook bereikbaar is voor bedrijven en mensen voor wie een “normale” jurist te duur is. Want vaak heeft iemand wel gelijk, maar krijgt hij geen gelijk omdat het inschakelen van een jurist te duur is. Met mijn tariefstelling wil ik juridisch advies en juridische hulp bereikbaar maken voor iedereen, bedrijf en particulier.

Constructieve insteek

Bij een conflict is er nooit een winnaar, behalve de ingeschakelde jurist die er financieel wijzer van wordt. Ik kies in mijn werk daarom bewust voor een constructieve insteek en zoek als daar ruimte voor is het liefst naar een oplossing. Dat geeft meer voldoening dan na een harde confrontatie als juridische winnaar uit de strijd te komen.

Bovendien is het vinden van een oplossing ook veel goedkoper dan een lange juridische strijd waarbij de uitkomst vaak onzeker is. Maar is het nodig, dan ga ik natuurlijk de strijd voor u aan.

© 2019 goedkoopstejurist.nl

Thema door Anders Norén